Zalmburger met pasta carbonara en prei

4

30 min

Ingrediënten

4 zalmburgers
1 stronk prei
4 takjes bladpeterselie
2 stengels pijpajuin
6 eieren
65 gram Parmezaanse kaas
peper en zeezout
200 gram spaghetti

Moeilijkheidsgraad

Bereiding:

1. Breng 1.5l water aan de kook, voeg een snuifje zout toe.

2. Snij ondertussen het wit van de prei in fijne reepjes, hak de bladpeterselie en snij het groen van de pijpajuin in fijne stukjes.

3. Meng de eieren en Parmezaanse kaas in een mengkom en kruid deze goed met peper, zeezout en nootmuskaat.

4. Kook de pasta gedurende 8 min mooi al dente.

5. Laat boter smelten in de pan en stoof de fijne reepjes prei aan in boter, kruid goed met peper en zeezout.

6. Bak de zalmburgers gedurende 4min mooi krokant in olijfolie, maar vanbinnen nog lekker mi-cuit. Kruid een beetje met extra peper en zeezout.

7. Giet de pasta door een vergiet en laat 1 min uitlekken. Meng de warme pasta daarna met het mengsel van eieren en roer voorzichtig onder elkaar.

8. Leg de spaghetti op een bord en rasp hierover eventueel nog wat Parmezaanse kaas en plaats hierop de gestoofde prei. Snij de zalmburgers in reepjes en dresseer deze rond en tegen de pasta. Werk verder af met de gesneden pijpajuin en gehakte bladpeterselie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp