4
45 min
Ingrediënten
4 zalmburgers
1 bloemkool (± 16 stuks)
12 vastkokende aardappelen (Charlotte)
1 sjalot
3 takjes bladpeterselie
olijfolie
peper en zeezout
komijnzaadjes
2 dl witte wijn
1 dl visfumet (of visbouillonblokje)
sap en zeste van ½ limoen
1 bloemkool (± 16 stuks)
12 vastkokende aardappelen (Charlotte)
1 sjalot
3 takjes bladpeterselie
olijfolie
peper en zeezout
komijnzaadjes
2 dl witte wijn
1 dl visfumet (of visbouillonblokje)
sap en zeste van ½ limoen
Moeilijkheidsgraad
Bereiding:
1. Breng in 2 kookpotten water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.
2. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen, snij een sjalot fijn en hak de bladpeterselie.
3. Kook de aardappelen in het gezouten water goed gaar, giet deze af en laat ze 1 minuut uitdampen.
4. Blancheer de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten.
5. Bak de aardappelen goudgeel in een anti-kleef pan. Bestrooi deze tijdens het bakken rijkelijk met de gehakte bladpeterselie en zeezout.
6. Giet de bloemkoolroosjes door een vergiet en laat deze uitdampen.
7. Doe olijfolie in een anti-kleef pan en bak de bloemkool mooi goudgeel en kruid met peper, zeezout en komijnzaadjes (wees voorzichtig, want komijn is nogal dominant van smaak).
8. Stoof de gesneden sjalot even aan in olijfolie, overgiet met witte wijn en visfumet en laat voor 2/3 reduceren. Voer hierna de room toe en laat verder inkoken. Kruid goed met peper en zeezout. Werk de saus af met zeste en sap van de limoen.
9. Bak de zalmburger krokant in een anti-kleef pan. Kruid lichtjes met peper en zeezout.
10. Leg de burger op een bord, schep wat gebakken bloemkool en aardappelen op het bord en werk af met de witte wijnsaus.
2. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen, snij een sjalot fijn en hak de bladpeterselie.
3. Kook de aardappelen in het gezouten water goed gaar, giet deze af en laat ze 1 minuut uitdampen.
4. Blancheer de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten.
5. Bak de aardappelen goudgeel in een anti-kleef pan. Bestrooi deze tijdens het bakken rijkelijk met de gehakte bladpeterselie en zeezout.
6. Giet de bloemkoolroosjes door een vergiet en laat deze uitdampen.
7. Doe olijfolie in een anti-kleef pan en bak de bloemkool mooi goudgeel en kruid met peper, zeezout en komijnzaadjes (wees voorzichtig, want komijn is nogal dominant van smaak).
8. Stoof de gesneden sjalot even aan in olijfolie, overgiet met witte wijn en visfumet en laat voor 2/3 reduceren. Voer hierna de room toe en laat verder inkoken. Kruid goed met peper en zeezout. Werk de saus af met zeste en sap van de limoen.
9. Bak de zalmburger krokant in een anti-kleef pan. Kruid lichtjes met peper en zeezout.
10. Leg de burger op een bord, schep wat gebakken bloemkool en aardappelen op het bord en werk af met de witte wijnsaus.