Zalmburger met aardappelmousseline, broccoli en Hollandse saus

4

30 min

Ingrediënten

4 zalmburgers
1 broccoli (± 12 roosjes)
400 gram aardappelen
50 gram boter
1 dl halfvolle melk
½ dl room
peper en zeezout
nootmuskaat
4 eidooiers
50 ml water
130 gram geklaarde boter
sap van ½ citroen
snuifje cayennepeper

Moeilijkheidsgraad

Bereiding:

1. Breng in 2 kookpotten water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.

2. Snij ondertussen de broccoli in roosjes, schil de aardappelen en snij deze in stukken.

3. Kook de aardappelen in het gezouten water goed gaar en giet deze af door een vergiet.

4. Verwarm de oven op 160°C.

5. Kook de roosjes broccoli gedurende 4 minuten.

6. Plet de afgegoten aardappelen met een stamper of door een passe-vite.

7. Meng hierna de boter, melk en room onder de aardappelpuree. Breng deze verder op smaak met peper, zeezout en nootmuskaat. De aardappelpuree mag goed smeuïg zijn.

8. Giet de roosjes broccoli af wanneer deze gaar zijn (prik met je vork in het stammetjes om de gaarheid te controleren).

9. Grill de zalmburgers in een hete grillpan en plaats 5 minuten in de voorverwarmde oven.

10. Klop de eidooiers met het water op een zacht vuurtje tot een schuimige massa.

11. Voeg hierbij voorzichtig de geklaarde boter en roer zachtjes in de saus. Kruid goed met cayennepeper, zout en citroensap.

12. Haal de burgers uit de oven en leg deze op een bord. Schep wat aardappelmousseline naast de burger en leg enkele broccoli roosjes op het bord. Overgiet de puree met de Hollandse saus.

Deel dit bericht