Vishamburger met skyr vinaigrette en salade

4

30 min

Ingrediënten

4 visburgers
½ zure appel
15 gram verse bieslook
100 gram skyr
20 gram sushi azijn
½ dl arachideolie
peper en zeezout
sap van ½ limoen
160 gram salademix
½ komkommer
olijfolie
4 schijfjes cheddar smeltkaas
4 hamburger ‘buns’
1 grote augurk
kerstomaatjes

Moeilijkheidsgraad

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht.

2. Snij de appel in fijne blokjes en hak de bieslook fijn.

3. Meng de skyr met het sushi azijn, arachideolie en fijngesneden bieslook. Kruid goed af met peper en zeezout.

4. Voeg de gesneden appelblokjes toe aan de skyr vinaigrette en parfumeer met limoensap.

5. Meng de salades met de skyr vinaigrette en snij de komkommer in schijfjes.

6. Bak de visburgers aan in olijfolie tot ze mooi krokant zijn en leg hier een schijfje smeltkaas op.

7. Plaats de burgers met kaas voor 2 minuten in de voorverwarmde oven.

8. Toast de hamburger ‘buns’ in de toaster.

9. Snij de augurk in fijne schijfjes.

10. Leg de visburger op de bun met een beetje salademix, schijfjes augurk en wat skyr vinaigrette.

11. Leg de gemaakte burger op een bord samen met wat salademix, komkommerschijfjes en kerstomaatjes.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp