Taco van visballetjes met rijst, avocado en witte koolsalade

4

60 min

Ingrediënten

24 visballetjes (± 6 stuks/persoon)
300 gram witte kool
65 gram mayonaise
50 gram yoghurt
30 gram rozijnen
8 radijsjes
2 takjes koriander
2 builtjes witte rijst
2 rijpe avocado’s
1 tomaat
¼ teentje look
sap van 1 limoen
4 taco’s

Moeilijkheidsgraad

Bereiding:

1. Breng water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.

2. Snij ondertussen de witte kool in zeer fijne reepjes en meng die met mayonaise, yoghurt en de rozijnen. Kruid stevig met peper en zeezout.

3. Snij de radijsjes in schijfjes en zet ze 5 minuten op fris water (zo gaan ze mooi krullen). Hak de koriander fijn met een groot mes.

4. Kook de rijst in builtje gaar en laat uitlekken.

5. Grill de visballetjes in de airfryer gedurende 8 minuten op 200°C.

6. Schil en ontpit de avocado en snij de tomaat in zeer fijne blokjes en verwijder de zaadjes.

7. Mix de rijpe avocado’s, look, limoensap tot een zalf met een staafmixer. Meng er nadien de tomatenblokjes en wat gehakte verse koriander onder.

8. Vul de taco met enkele visballetjes, leg er een beetje witte koolsalade op, smeer wat avocadozalf hierover en werk af met de radijsjes en wat gehakte koriander.

9. Leg de taco op een bord en schep wat rijst en de overige visballetjes ernaast. Plaats eventueel nog wat witte koolsalade op het bord als garnituur.

Deel dit bericht